VARFÖR TIPPELIGAN?

Du gillar att tävla. Du gillar att tippa. Du gillar roliga sidotävlingar. Du gillar att tjata i gästboken. Du gillar fotboll, företrädesvis engelsk sådan. Du är helt enkelt en gillare.

KONTAKTA OSS

Vad minns vi bäst och mest från höstsäsongen?

TLs säsongskarameller hösten 2020 Inte ens en pandemi stoppar Tippeligan!




Årets fotbollslåt: ”Vi ses snart igen” med Magnus Carlson. Här kommer vissa av er att knirra och knarra, främst Gårdare och Solnafantaster. Men faktum är att herr Carlson är en fantastisk artist med stort fotbollshjärta. Låten har så mycket bra innehåll och uttrycker längtan efter livefotboll på ett bra sätt. Punkt. Låt stå.

Årets Tippechamp: Glenns Kandidat. Medlem sedan 2008. Tidigare bästa placering: 2:a 2017. I en rafflande finalmatch parkerade han bussen mot blivande tvåan Enbappe och vann på målskillnad. 

Årets ”Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge”: Kingofmanhattan. Spände bågen hårt och siktade upp mot PL. Det verkar dock som om strängen brast någonstans mitt på Ålands hav.

Årets smålänning: Tote. Snålade hårt med målskyttet, delad 71:a plats i snittligan. Trots detta så höll han sig kvar i PL. Kanske kandidat till årets krypskytt också?

Årets lekledare: för 38:e säsongen i rad, typ liksom, så blir det allas vår Grimsby Exiles. Men faktum är att herr Grimsby just avslutade sin 35 Tippeligasäsong. 

Årets andra lekledare: Cam Neely, styrelsemedlem som gör mycket av det hårda arbetet som inte syns så mycket. Tippeligans Kanté, typ.

Årets fotbollsfilosof: Giggsy. Himlar gärna med ögonen åt dem som tippar enligt ”10 tidningars tips”. Giggsy spelar gärna efter eget huvud. Titta gärna på tabellen för Championship South.

Årets Västra Frölunda: Rutger Macke. Borde gått upp en division, men snubblade på målsnöret. Skyller på alla andra. Överklagar och knyter nävarna. Men är ändå bara trea.

Årets Barken: Barken. Nästan sämst av alla. Men bara nästan. Är dock en god teoretiker. Hävdar med bestämdhet att 2021 blir hans år. Sågs senast i PL 2007.

Årets jubilar: Roghed. Avslutade just sin 40:e säsong. Smyger i lägsta divisionerna men gjorde faktiskt två säsonger i PL för bara 6 år sen. Deltar även med liv och lust Fantasy-tävlingarna.

Årets medelmåtta: Cantona var, inte oväntat, med i striden, men ”priset” tas av Brandy som inte bara delade 39:e plats i spelarsnittligan utan kom också ungefär i mitten av sin divisions tabell.

Årets bäste tippare: Stolpe Ut. Om man bortser från hans urgamla kommentarer i profilen så verkar han ha koll på tillvaron, inte minst inom fotboll på Stryktipset. Bra jobbat. 123 rätt!

Årets ”att gå i fällan”: Återigen Glenns Kandidat. De tre senaste säsongernas vinnare har åkt ur säsongen efter…

Årets Grimsby: ”Färöiska ligan! Vem hade anat att man skulle sitta och heja på Torshavn?”

Årets stinsar: Liga- och cupvinnarna i På Spåret. (Visst vann väl Rutger Macke båda?).

Kingofmanhattan

2021-01-02 11:08:38 Tycker väl Kingofmanhattan borde få ett erkännande för 12 rätt, trots en bedrövlig säsong som kulminerade med att missa inlämningen i mötet med @Leffemannen