VARFÖR TIPPELIGAN?

Du gillar att tävla. Du gillar att tippa. Du gillar roliga sidotävlingar. Du gillar att tjata i gästboken. Du gillar fotboll, företrädesvis engelsk sådan. Du är helt enkelt en gillare.

KONTAKTA OSS

Johan Jets

Framstående spelare i Stallarholmen och Tippeligan. Undviker sorgfälligt att berätta något om sin connection med Grimsby Exiles.


Alias:

Johan Jets

Namn:
Johan Sjöblom

Ålder:
 49

Matchvikt:

79
Length:

175 

Moderklubb:
 Stallarholmens SK

Uppväxt:
 Stallarholmen

Yrke:
Kommunikatör senaste åren, men har varit journalist i halva mitt liv. 

Minnen:
Privat är det kanske vandringen i Nepal som jag gjorde direkt efter FN-tjänsten i Makedonien 1993 eller dejt-paddlingen från Gävle till Åkersberga som jag gjorde med Terese – som jag nu har två barn med och i princip gift med.

Yrkesmässigt invigningen av skolan på Haiti och ungdomsgården i syriska flyktinglägret Za’atari i Jordanien som jag via tidningen Land samlade ihop pengar till.

Pinsammaste minnet:
Obegripligt många. Fotbollsreportermässigt? Kanske när jag sprang in i Alexi Lalas i Parkens katakomber efter Sverige-USA 1994-95. Jäsiken vilket muskelpaket det var. Det var som att spinga in i en vägg! Eller när jag försökte mig på att snacka spanska med Olof Mellbergs tränare när han spelade i Spanien. Det blev verkligen pinsamt. Eller när jag, som Eskilstuna-Kurirens utsände stod och surrade med Kennet Andersson och Ralf Edström och blandade ihop vilken klubb Kennet spelade i. Båda lämnade – men Kennet och jag skrattade åt det i efterhand.


Bästa fotbollsminnet: 

  1. När Leeds kom till Strängnäs och spelade i MälarForum. Stort!
  2. Buenos Aires 1998. Jag och AC Coming Eric begav oss till gangsterkvarteret Boca för att se Boca Juniors mot Velez. Vi hamnade på ståplats mitt bland Bocas supportrar. Gunget i betongen när Boca Juniors gjorde mål glömmer man aldrig!
  3. Ullevi nåt år innan när Jesper Blomqvist hade stor show mot Milans stjärngäng. Mötte upp de italienska stjärnorna på hotellet efteråt. De var inte glada 😊


Första favoritlag:

Nottingham Forest – och Brage.
 
Barndomsidol:
John Robertson och Glenn Hysén.

Värsta busen:
 Leif ”Vangen” Eriksson i Stallarholmens SK på 1980-talet. Vänsterback med mottot ”på ett ben gör de ingen skada”. Men det är klart, i klass med tyske VM-målvakten Toni Schumacher var han ju inte.

Störste spelaren:
Maradona.

Skönaste arenan:
Svårt, men bästa stämningen inför match hittar man på Rayo Vallecanos supporterpub i Madrid. Don´t miss.

Varför stryktipset?

För att man kan vara med i Tippeligan förstås!

 
Bästa ölen:

Stallhagens.

3 ord om vår idol, Vinnie Jones:

Vinnie the winner.

Bästa sommartjejen:

Min förstås!

Egen kommentar:

Bra jobbat alla ni som roddar med Tippeligan. Ni gör lördagarna så mycket roligare.